Sunday, October 18, 2009

Starte blogg, del 3. Legge til bloggring 'Nordfjord Fotoklubb - Blogs'.

Etter hvert som vi blir flere i fotoklubben som har blogg, så er det greit at vi linker til hverandre for å lage en mest mulig velfungerende bloggring. Dette gir litt gratis markedsføring av at vi er flere som driver med det samme, og at vi er en del av det samme miljøet. Beste måten å gjøre dette på hos blogspot, er å bruke en gadget som heter 'Bloggliste'.

Når du er logga inn på egen blogg bruker du den linken øverst til høyre som heter 'Tilpass'. (Først står e-postadressa di, så 'Nytt innlegg', så 'Tilpass' og til slutt 'Logg ut'.) Når du klikker 'Tilpass' kommer du inn på arkfana som heter 'Utforming', og her kan du endre på hvordan utseendet på bloggen din skal være og legge til små tilleggsprogrammer, gadgets, på bloggen din. En av disse syns jeg vi skal gjøre "obligatorisk" for medlemmene i klubben som har blogg- ;-)


For ... akkurat nå skal vi klikke på den linken under 'Sideelementer' som heter 'Legg til gadget' og lete frem en gadget som heter 'Bloggliste'.



Når du har funnet denne, så klikker du på +-tegnet ut til høyre for navnet på gadgeten for å legge den til bloggen din. Da åpner den opp redigeringsdelen for første gang, og du får opp et vindu som heter 'Konfigurer bloggliste' og som ser omtrent sånn ut:

Så skal du legge inn følgende parametre:
Tittel: Nordfjord Fotoklubb - Blogs
Sorter: Sist oppdatert
Vis: Alle blogger

La det stå hake ved følgende punkter (som også er standard når du åpner opp gadgeten for første gang):
Ikon
Tittel på de nyeste elementene

Dato for siste oppdatering


Ettersom vi fremdeles er ganske få som har opprettet blogg har jeg i tillegg haket av for
Miniatyrbilde av det nyeste elementet.
Hake her betyr i bunn og grunn at siste bildet lagt ut på hver blogg viser i bloggoversikten. Kan godt hende at jeg på sikt må revurdere dette - om vi blir mange nok bloggere kan lista bli svært lang og uoversiktlig om man bruker bilder.

Når dette er gjort er det på tide å legge inn bloggene til medlemmene i Nordfjord Fotoklubb. Det gjøres ved at du klikker på linken bak der det står 'Ingen elementer ennå - legg til en blogg i listen'. I vinduet som kommer opp skal du legge inn adressene til de andre bloggene.

Når du har lagt til den første klikker du knappen som heter 'Legg til i listen' for å legge til flere blogger. Hvilken rekkefølge du legger dem inn i har ingen ting å bety, dette har du definert hvordan skal fungere da du valgte at bloggene skal sorteres etter siste oppdatering. Følgende medlemsblogger i alfabetisk rekkefølge er opprettet så lang og skal med i oversikten (+ denne):

Anna: http://eitannaperspektiv.blogspot.com/
Emma: http://www.emma-llm.blogspot.com/
Inger: http://spiskammers.blogspot.com
Jeanette: http://casadejeanette.blogspot.com/
Karoline: http://khfoto.wordpress.com/
Kjell-Ørjan: http://kjellyngmo.blogspot.com/
Lill: http://littlemysverden.blogspot.com/
Mariann: http://marbk.blogspot.com
Sigbjørn: http://bildeglimt.blogspot.com/
Tim: http://maritimtim.blogspot.com/
Tommy: http://tommybredesen.blogspot.com/
Øystein: http://oysteinsfotoverden.blogspot.com/

Nordfjord Fotoklubb, denne wikien: http://nordfjordfotoklubb.blogspot.com/

Bare for ordens skyld: Det er adressa til den enkelte bloggen du skal legge inn, resten fikser gadgeten selv. Når alt er lagt inn og du lagrer gadgeten, så vil det se sånn noen lunde ut som dette:

**********
Hvis hver enkelt som starter blogg enten kan legge til adresse til egen blogg i kommentarfeltet under dette innlegget eller sende adressa til meg (noe man strengt tatt skal gjøre uansett...), så kommer nye blogger med i oversikten her fortløpende.

Og til slutt: Når du forhåpentligvis senere skal legge til nye blogger i oversikten åpner du opp bloggring-gadgeten ved å klikke på 'Rediger' ved siden av gadgeten for å legge til flere.

Har du andre blogger enn de som gjelder fotoklubben som du vil linke til, så gjør det i en annen gadget, du kan ha flere gadgets av samme sort, bare gi dem forskjellige navn sånn at du, og kanskje særlig leserne dine, skiller dem fra hverandre.

3 comments:

  1. http://nordfjordfotoklubb.blogspot.com/

    Er det ikke geit å ta med denne og? Jeg har i hvert fall gjort det.

    ReplyDelete
  2. Et lite tips:

    Hvis du abonnerer på denne tråden så får du en epost når folk legger inn sin blogg. På den måten sikrer du å holde lista over ringen oppdatert på din blogg.

    (Om du ikke har sett det: Rett under kommentarfeltet her finner du ei lenke for å abonnere på en tråd)

    ReplyDelete
  3. Da er wikien selvsagt lagt med i oversikten, i min bloggring hadde jeg den med allerede.

    Jeg tok ikke med det med abonnement på tråder ettersom jeg er redd folk får nok e-poster som bare drukner i mengden, men akkurat denne tråden kan det kanskje være lurt å abonnere på, ja...

    ReplyDelete